Recensiekoning.jouwweb.nl!
Home » Recensie Wie is de mol

Recensies

Recensie aflevering 6

Deze aflevering begon met een heilige opdracht. De kandidaten moesten een voor een naar voren komen en een envelope pakken. Jan-Willem ging als eerste en pakte natuurlijk per ongeluk de envelope waarin stond dat hij 3 jokers kon verdienenKnipogen.  De andere kandidaten behalve Tygo pakten een envelope waarin stond dat ze moesten doen alsof er niks aan de hand was, waardoor iedereen zich juist heel raar begon tege dragen.

Susan en Freek en het andere duo Sophie en Aaf moesten Jan-Willem en Tygo spotten in een processie. Tygo dacht blijkbaar dat hij niet zou opvallen door wild trompetterend als langste man in de optocht rond te lopen, maar het tegendeel bleek.
Beide duo's zagen Tygo. Jan Willem verstopte zich achter de heilige Maria, maar Sophie zag de Mol, uhm ik bedoel Jan-Willem gewoon lopen. Er werd 1250 euro verdiend en Jan-Willem mocht zijn 3 jokers houden
Susan postte de laatste envelope naar Ellis Island met daarin 1750 euro en keek daarna nog even heel creepy in de camera. Tijdens de volgende opdrachten moesten de kandidaten in duo's over het strand en de duinen rijden in een soort Jeep. Ik had me een strand op de Filipijnen wel iets anders voorgesteld dan donker zand met hier en daar resten van een schip die de kandidaten moesten vinden en mee moesten nemen naar het beginpunt om vervolgens de boot weer in elkaar te zetten.
Aaf en Susan molden een visserslijn en Jan-Willem molde de auto waardoor Tygo het stuk van Jan-Willem moest komen ophalen.
Uiteindelijk was de boot binnen 1 uur in elkaar gezet en verdienden de kandidaten. Ze verdienden 2500 euro voor de pot.
De kandidaten moesten om de beurt 2 vragen beantwoorden die ze in de test hadden gemaakt. Als je 1 van de 2 eerlijk beantwoordde mocht je een gebouw binnen en mocht je 1 knop omdraaien. Arme Freek moest als eerste en raakte helemaal van slag en loog bij allebij de vragen en mocht als enige niet naar binnen.
                           Je mag niet naar binnen

De rest beantwoordde minimaal 1 vraag goed en als de filmpjes kloppen, komen er nog windmolens, topito's en gezochte kandidaten.
Tijdens het invullen van de test zei Jan-Willem dat al zijn mollen er uit gaan. 'Eerst Molrice, toen Owen'. Tygo verdenkt Sophie, Jan-Willem Aaf, maar die vloog er als 5e mol op rij van Jan-Willem uit. Susan verdenkt Jan-Willem en Freek niet en Sophie verdenkt Tygo en Susan.
Ik heb nu al medelijden met de volgende kandidaat die Jan-Willem gaat verdenkem.

 
Recensie aflevering 7

Arme Sophie voelde zich deze aflevering heel alleen. Susan pikte haar beste vriendje Freek in, en Jan-Willem was veel samen met Tygo. Gelukkig mocht Sophie later in de aflevering in Art's ogen kijken en dat maakte alles weer goed.

Tijdens de eerste opdracht zei Jan-Willem dat hij die windmolens in zijn filmpje had gezien op een hele domme manier. Het leek net alsof hij dacht dat er allemaal kleuters van 4 keken die dat niet doorhadden. Sophie maakte veel te grote sprongen bij de eerste opdracht waarbij ze 70 meter moesten lopen waardoor ze ver voor lag op de rest van de groep. Ze voelde zich vast alleenWenkbrauw ophalen .

Er konden 2 windmolens worden weggestreept door JW en Susan. Hmm, net mijn 2 molletjes. Bij de daarop volgende opdrachten werden er nog 3 windmolens weggestreept en Susan, Jan-Willem en Freek mochten een windmolen beklimmen. JW wou eigelijk windmolen 1 kiezen, want daar lag geen geld, maar dan zou hij kunnen zeggen dat hij dacht dat het de meets rechtse was, maar die was weggestreept en omdat hij dehele groep al had verteld dat hij dat in zijn filmpje had gezien moest hij wel voor nummer 2 gaan. Susan ging voor 4 en Freek koos 18. Susan durfde niet meer want ze vond het "heel heel eng". JW vond de 2000 euro en iedereen was blij, behalve Sophie want ze was alleen.

Bij de volgende opdracht kreeg Susan de sleutelpositie. Heel dom, want als ze de mol is zou ze gewoon de verkeerde kunnen aanwijzen, wat ze ook deed maar dat viel niet op door de enorm slecht beschreven ronde doolhofjes, volgens Freek. Tygo had zijn deel van de vingerafdruk nog niet eens gevonden en hijdacht dat het wel handig was om de porto uit te zetten. 0 euro verdiend, dankje Susan.

Opdracht 3 was een stuk leuker. Ze moesten in traditionele vervoersmiddelen door de stad rijden met een zakje topo's en zoveel mogelijk topo's van 1 kleur verzamelen door te ruilen. Susan ging voor de oranje topo, want ja er stond een vraagteken op het kaartje. Jan-Willem ging liegen en moeilijk doen en Tygo ruilde 1 van zijn 3 blauwe topo's en Sophie was, je raadt het al, alleen en kon niemand vinden.

              'Hallo? Waar is iedereen, ik was al zo eenzaam..'

Tijdens de test blijkt dat Sophie en Susan het meeste worden verdacht en er zit eindelijk iemand op JW. Hij kreeg als enige zijn scherm te zien (de aflevering heette toevallig ...moet je zien, JW zag als enige zijn scherm) en had 250 euro verdiend. Hij had gewoon al het geld van de aflevering verdiend. Dat is wel een beetje raar voor een mol. De oranje topo bleek 2000 euro waard te zijn, of een groepsvrijstelling. Susan koos meteen voor de groepsvrijstelling, weg 2000 euro. Iedereen gaat door naar Ellis Island waar ze Expeditie Robinson gaan spelen. Tenminste, zo zag het eruit.

5 Sterren

 

 

Iedereen zat in een boot met 'van die mooie zij-dingen', toen ik opeens de tune van Expeditie Robinson hoorde. Wat? Ja ik zat toch echt op Nederland 1. De hoofden van de kandidaten flitsten heel charmant voorbij en bij het eiland stond Art op ze te wachten. Als ze een nacht op een onbewoond eiland konden overleven kregen ze 3000 euro. Er waren 2 kisten met daarin spullen om te overleven en om het leven gemakkelijker te maken, die elk 1500 euro kostten om te openen. Ze begonnen met vissen en met een enorme stok kokosnoten uit een boom te halen, wat allebei niet lukte, dus ze openden maar een van de kisten want Tygo had geen eitje op die ochtend. Er bleek alleen maar bananen en een paar boontjes in te zitten. Sophie besteedde in een jaar 1500 euro aan boodschappen en was diep geschokt. 

De kandidaten  werden opgehaald om op een strandje 5 op een rij te spelen. Hé, was dat niet de titel van een van de vorige afleveringen? Hmm... In elk geval, je moest ervoor zorgen dat je de andere eruit speelde. Sophie werd het eerste slachtoffer van de strijd door Jan-Willem. Susan gooide alleen roet in het eten omdat ze wou dat Sophie de vrijstelling kreeg, omdat dat haar mol was. Ze hoefde hem zelf blijkbaar niet, want ze gaat toch door naar de finale. JW werd als eerste vermoord en daarna was Sophie helaas ook het slachtoffer. Freek stond op het punt een vreugdedansje te doen omdat ze Susan eruit konde spelen, maar tygo 'zag' het niet. Susan was toch nog zo dom om zichzelf niet te beschermen maar een nutteloze zet te doen waaroodr ze er als lachende derde uitvloog.

Maak een Gratis Website met JouwWeb