Recensiekoning.jouwweb.nl!
Home » Kandidaten

Kandidaten

 

AAF BRANDT CORSTIUS

Aaf Brandt Corstius (1975) is schrijfster en columnist. Ze is vooral bekend van haar columns in de Volkskrant, Margriet en VT Wonen.

Aaf behaalde haar gymnasiumdiploma aan het Vossius Gymnasium te Amsterdam en studeerde vertaalwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Haar schrijfcarrière begon bij 'Folia', het universiteitsweekblad. 
Tegenwoordig schrijft ze afwisselend met Sylvia Witteman een column op de achterpagina van de Volkskrant en op zaterdag verzorgt ze daar de sterrenrubriek. 
Aaf schreef onder andere twee restaurantgidsen, de evergreen 'Handboek voor de moderne vrouw' en de columnroman 'Het jaar dat ik 30 werd'. Haar meest recente boek is 'Het jaar dat ik (2x) moeder werd'. In 2013 schreef Aaf de tekst voor het toneelstuk 'FiftyFifty' van theatergroep Mugmetdegoudentand. 

 

DAPHNE BUNSKOEK

Daphne Bunskoek (1973) is presentatrice en actrice. Ze startte haar televisiecarrière in 1998 als VJ bij TMF en was regelmatig te zien bij het populaire KRO-programma ‘Ook Dat Nog’ als panellid.

In 2002 stapte ze definitief over naar de KRO, waar ze drie seizoenen de presentatie van ‘Goedemorgen Nederland’ deed. Ook was ze te zien in de serie ‘Ik doe alles voor jou’ bij de NCRV. 
Ook was ze regelmatig te zien bij het populaire KRO-programma ‘Ook Dat Nog’ als panellid. In 2002 stapte ze definitief over naar de KRO, waar ze drie seizoenen de presentatie van ‘Goedemorgen Nederland’ deed. Ook was ze te zien in de serie ‘Ik doe alles voor jou’ bij de NCRV. 

In 2004 maakte ze haar acteerdebuut in de film ‘Feestje’. In 2005 zette ze deze passie voort en speelde zij de rol van ambitieuze advocate in de KRO/NCRV serie ‘Keyzer en De Boer’. Datzelfde jaar werd Daphne het nieuwe gezicht van RTL Boulevard, dat ze drie seizoenen presenteerde. Daarnaast presenteerde ze met o.a. Floortje Dessing het programma ‘Yorin Travel’. In 2009/2010 werkte ze mee aan het programma ‘3 Op Reis’ van Llink/BNN. 

Sinds 2011 presenteert zij diverse programma’s bij de VPRO, zoals het ‘Cannes Filmfestival’, ‘de uitreiking van het Gouden Kalf’ en het programma ‘Premier Gezocht’. Dit laatste programma presenteert zij in het najaar weer op tv, maar dan in een reeks van afleveringen. Tevens presenteert zij namens de NTR het programma ‘Gesprek op 2’. Sinds dit najaar presenteert Daphne ‘Volgende Week’ bij RTL4. 

FREEK BARTELS

Freek Bartels (1986) is zanger, acteur en musicalacteur. Hij begon zijn carrière in 2001 in Tilburg en studeerde cum laude af in 2004 aan het Fontys Conservatorium, met Edward Hoepelman als belangrijke zangdocent.

Tijdens zijn laatste jaar in Tilburg, speelde Freek de onvergetelijke rol van de studentenleider Enjolras in de musical 'Les Miserables'.
Bij het publiek was hij al snel favoriet, waardoor de show ook wel op zoek naar Freek genoemd werd. In 2010 was hij te zien in de musical 'Petticoat' en in 'Sondheim in Songs' in het M-Lab. In datzelfde jaar was hij een van de solisten tijdens het 5 mei concert aan de Amstel. 

In 2011 speelde Freek samen met Simone Kleinsma, in de regie van Paul Eenens in 'Next to Normal'. In september 2012 werkte hij mee aan 'Shakespeare in Concert' waar nummers uit musicals en opera's geïnspireerd op het oeuvre van William Shakespeare ten gehore werden gebracht. Freek was in november 2012 te zien in een éénmalig concert met Scott Alan, Willemijn Verkaik en Renée van Wegberg. 

Begin mei 2012 was hij te zien in het televisieprogramma de Beste Zangers van Nederland, waar hij met het duet met Yes-R en het solonummer 'Hou me Vast', hoge noteringen bereikte. 

In 2013 speelde Freek in het DeLaMar theater de rol van Felix Turner in 'Normal Heart' in de regie van Job Gosschalk. 

Freek is meerdere male beloond voor zijn werk. Zo won hij in 2008 de John Kraaijkamp Award voor Aanstormend Talent, stond nummer twee in de single Top 100 met 'Laat Je Droom Bestaan', werd in 2009 genomineerd voor de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat' en kreeg in 2011 opnieuw een nominatie voor Beste Mannelijke Hoofdrol in 'Petticoat'. 

JAN-WILLEM ROODBEEN

Jan-Willem Roodbeen (1977) is DJ, presentator en ondernemer. Hij is iedere werkdag te horen op Radio 2 als presentator van het AVRO programma ‘Roodshow’ tussen 14:00 en 16:00 uur. Ook is hij sinds 2005 een van de vaste presentatoren van de Radio 2 Top 2000.

Jan-Willem begint zijn carrière als manager in het bedrijfsleven. Daarna werkt hij als zelfstandige voor verschillende omroepen en producenten. 

Als eindredacteur is hij bij die omroep onder andere verantwoordelijk voor het TV programma 'Jong' en de afdeling muziek, waaronder het Flevo Festival en 3FM vallen. Ook presenteert hij vanaf 2006 bij de EO ‘De Gouden Greep’ op Radio 2. 

Sinds 2010 maakt Jan-Willem programma’s voor de AVRO. Naast de 'Roodshow' op Radio 2 is hij een van de vaste presentatoren van 'VIRUS' op Radio 4 en presenteert hij het jaarlijkse Radioring Gala. Daarnaast is Jan-Willem als ondernemer en adviseur betrokken bij verschillende media projecten. Zo verzorgt hij jaarlijks de muziekselectie voor het mediaspektakel ‘The Passion’. 

 

JENNIFER HOFFMAN

Jennifer Hoffman (1980) is actrice en presentatrice. Ze kreeg landelijke bekendheid door haar rol in de serie 'Westenwind'. In 2005 speelde ze in de serie 'Spoorloos Verdwenen'. Daarna volgden de series 'Samen', 'Rauw!' en 'Verborgen Gebreken'.

Jennifer acteerde in de films 'Kapitein Rop en het geheim van Professor Lupardi' en 'Spion van Oranje'. 

Ze presenteerde voor Net5 de programma’s 'Passion for Fashion' en 'Topstylist' en stond op het toneel in de voorstellingen 'Extreem' en 'Showbizz Baby' van Rick Engelkes Producties in samenwerking met MTV. 
Momenteel speelt zij de hoofdrol in de nieuwe komische dramaserie van Net5 'Sophie’s Web' en is zij te zien in de bioscoopfilm 'Bro’s Before Ho’s'. Jennifer is ambassadrice van de Female Cancer Foundation (FCF).

 

MAURICE LEDE

Maurice Lede (1986) is presentator en programmamaker. Hij is geboren in Alkmaar en woont in Amsterdam. Maurice is een zoon van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder.

Hij studeerde rechten aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Zijn masterthesis ging over de auteursrechtelijke bescherming van televisieformats. Naast zijn studie hield hij zich intensief bezig met video en televisie. Zo kwam hij via IlseMedia, Regio22 en Eyeworks als presentator terecht bij 'Het Klokhuis'. Daarnaast is Maurice ook te zien in andere programma’s van Zapp en bij NTR SchoolTV. Tevens is hij voor de NTR actief rondom evenementen als de Top2000 en de Uitmarkt, uitgezonden op Cultura. 

 

OWEN SCHUMACHER

Owen Schumacher (1967) is acteur, tekstschrijver, stand-upcomedian en televisiemaker. Na een studie Nederlands- en Internationaal recht werkte hij enkele jaren als jurist om zich daarna geheel te wijden aan het maken van comedy en televisie.

Owen was in 1992 één van de grondleggers van van het stand-up comedygezelschap Comedytrain. Met dat gezelschap speelt hij in Nederland jarenlang in café's, comedyclub Toomler en in diverse theatertours. Hij speelt in 1994 in enkele Amerikaanse comedyclubs, waaronder de vermaarde 'Improv' in Los Angeles en maakt daarna in 1996 ook een tour langs diverse Engelse comedyclubs. In 2003 en 2004 stond hij samen met Paul Groot, Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman op het toneel in het stuk 'Stessen'. 

Owen was als tekstschrijver verbonden aan vele radio- en televisieprogramma's, waaronder 'Glamourland', 'Tussen de Oren', 'de Nederlandse Daily Show', 'Panache', 'Van Zon op Zaterdag', 'de oudejaarsshows Gedoog', 'Hoop en Liefde' en 'Het Eerlijke Verhaal'. Tussen 1996 en 2002 was Owen als redacteur/tekschrijver verbonden aan 'Dit was het nieuws'. Een cruciale periode, omdat daar ook de ontmoeting plaatsvindt met compagnon Paul Groot. Paul en Owen gaan de samenwerking aan rondom meer producties, zoals 'Spijkers met Koppen' op de radio en 'Kopspijkers' op TV. Voortgekomen uit het cabaret van 'Kopspijkers', beginnen Paul en Owen in september 2004 hun eigen satirische televisieprogramma 'Koefnoen'. 'Koefnoen' was in 2013 voor het tiende opeenvolgende jaar zaterdagavond op prime time te zien. In 2012 maakte Owen de zesdelige documentaireserie 'Nep!' over vervalsingen en verlakkers. Hij had verder rollen in programma's als het 'Sinterklaasjournaal', 'de Popgroep' en 'Van Hier tot Tokio' en zal binnenkort te zien zijn in 'De Slimste Mens'. In 1996 wint 'Comedytrain' de Pall Mall Exportprijs. In het derde seizoen 'Koefnoen', ontving dat programma de Zilveren Nipkowschijf. De prijs van de Nederlandse televisiekritiek voor het beste televisieprogramma. Volgens de jury was het programma "een graadmeter voor de tijdgeest". 

SOFIE VAN DEN ENK

Sofie van den Enk (1980) is presentatrice. Ze groeide op in Krommenie en als 9-jarige beleefde ze haar televisiedebuut bij 'Het Klokhuis' waar ze een vraag stelde over waarom mensen eigenlijk dromen.

Haar eigen dromen maakt ze waar als ze na de middelbare school haar vleugels uitslaat in Amerika en Parijs en uiteindelijk in Groningen Spaans en Amerikanistiek gaat studeren. In 2004 werkt ze voor RTL 4 bij Max Westerman in New York. Enthousiast over Amerika en de journalistiek, studeert ze af met een scriptie over radioprogramma’s in de Verenigde Staten. Die wordt genomineerd voor de Theodore Roosevelt American History Award. 
Tijdens haar studie treedt Sofie op als cabaretière, in het duo Anne Jan en Sofie. In 2001 winnen ze het bekende cabaretfestival Cameretten in Rotterdam. 
Begin 2006 wordt ze verslaggever bij RTV Utrecht. Ze presenteert het nieuwsprogramma 'U Vandaag' en maakte de programma’s 'Goed voor elkaar!' en 'Uit met Sofie'. Sofie werkt vanaf 2008 ook twee seizoenen voor de VARA, als Jakhals in het programma 'De wereld draait door'. 

De jury zegt het volgende over Sofie: ‘Sofie is alert, ad rem, geestig en naturel met een aangenaam soort ironie en een vaak sprankelende presentatie in geïmproviseerde en toch voortreffelijk geformuleerde zinnen’. 
Vanaf september 2009 is Sofie van den Enk als presentator bij de KRO te zien. Ze presenteerde het KRO-programma 'Ouders hebben geen Seks', de Nederlandse variant van het Britse programma 'Sex... with Mum and Dad'. In september 2009 was ze het gezicht van 'Geld speelt geen rol' samen met Ajouad El Miloudi tijdens Week van de vernieuwing. In dit jaar presenteerde ze ook het programma 'Goed voor elkaar' van RTV Utrecht. In het voorjaar van 2010 volgde een spin-off bij TV Gelderland. Sofie kreeg in februari 2010 de vernieuwde versie van het KRO-programma 'Hints' onder haar hoede. In de Week van de vernieuwing op Nederland 3 presenteerde zij 'Door 1 deur'. Ook presenteerde zij in de zomer van 2010 op RTV Utrecht 'Uit met Sofie'. 

Sinds september 2010 is Sofie een van de makers van het radioprogramma 'PS radio' over liefde en relaties op 3FM. Haar co-host is Paul Rabbering. Vanaf februari 2011 presenteert Sofie voor de KRO het programma 'De Rekenkamer' en vanaf mei 2011 de opvolger van het door Yvon Jaspers gepresenteerde programma 'XXS': 'XXL' over mensen met ernstig overgewicht. Eind 2011 maakte Sofie samen met Ajouad El Miloudi het programma 'Inside Oud'. In dat jaar speelde zij ook een rol in de tv serie 'Seinpost Den Haag'. 

Vanaf eind 2012 presenteert zij samen met Ajouad El Miloudi 'Reünie Zapp'. Daarnaast was zij vanaf dat jaar te zien in de serie 'Vrijland' en in 'Eilanders', met bijzondere verhalen van passagiers op de veerboot naar de Waddeneilanden. 

SUSAN VISSER

Susan Visser (1965) is actrice. Ze is onder andere bekend van haar rol als Anouk Verschuur in de komische dramaserie Gooische Vrouwen.

Susan kreeg begin jaren '90 nationale bekendheid door haar rol van Dirkje in de comedy-serie 'In de Vlaamsche pot'. Ze speelde deze rol toen ze nog studeerde aan de Toneelschool in Amsterdam. Later had ze rollen in series als 'All Stars', 'Baantjer', 'de Buurtsuper' en 'Spangen'. 

Dit programma won op 23 oktober 2009 de 44e Gouden Televizier-Ring. 
Naast haar televisiewerk speelt Visser ook rollen in het theater, onder andere in 'Dat Smoel' (het Nationale Toneel) en 'Veel Gedoe om Niks' (De Utrechtse Spelen). Susan speelde ook in de films 'Polleke', 'Amazones' (nominatie Gouden Kalf Beste Actrice), 'Lover of Loser', 'Richting West', 'Gooische Vrouwen de film' (nominatie Rembrandt Award), 'Taped' (nominatie Gouden Kalf Beste Actrice & nominatie Rembrandt Award) en 'Smoorverliefd'. 
Momenteel is zij te zien in de tv-serie 'Love Hurts'. 

TYGO GERNANDT

Tygo Gernandt (1974) is acteur. Hij staat bekend om zijn ijzersterke en diverse rollen in films als 'Van God Los', 'De Dominee', 'Het Schnitzelparadijs', 'Ik omhels je met 1000 armen', 'Oorlogswinter', 'Het leven uit een Dag', 'First Mission', 'Black Death' en 'Vast'.

Tygo werd bekend door zijn rol in de jongerenserie 'Fort Alpha'. Daarna volgden rollen in televisieseries zoals 'Offers', 'van Speijk', 'Vuurzee', 'Van God Los de serie' en afgelopen twee seizoenen als agent Ken in 'Dokter Tinus'. 
Op toneel was hij onder andere te zien in 'Peanuts', 'Raaf' en afgelopen jaar in de succesvolle voorstelling 'Cloaca'. 

Maak een Gratis Website met JouwWeb